Algemene voorwaarden - De Parketzaak
Logo Parketzaak 350

Uw aankoop is verzekerd van een gunstige garantie

1. Aanbetaling
Bij De Parketzaak hanteren wij een aanbetaling omdat de parketvloer speciaal voor u gemaakt wordt. U betaalt alleen een gedeelte bij opdracht van de vloer. De rest van het bedrag betaalt u pas als de vloer netjes gelegd en door de parketteur opgeleverd is.

2. Leveranciers
De Parketzaak bestelt zijn vloeren en overige materialen bij geselecteerde leveranciers.Hierbij wordt onder andere gekeken naar het drogingsproces van het hout, een zeer belangrijke factor in het kwaliteitsproces. Ook de maatvoering, sortering, betrouwbaarheid in levering, service en garantie worden regelmatig beoordeeld.

3. Vakbekwame leggers
De Parketzaak beschikt over eigen parketteurs, of te wel vakbekwame vloerenleggers. Alle parketteurs worden regelmatig bijgeschoold om technieken te verfijnen en nieuwe ontwikkelingen te volgen. Zo bent u verzekerd dat een vakbekwame parketteur uw vloer komt leggen of renoveren.

4. Vochtmetingen / ondervloer inspectie
Omdat het vochtpercentage voor een belangrijk deel de uiteindelijke kwaliteit van de vloer bepaalt, heeft De Parketzaak met de select-leveranciers afgesproken dat alle vloeren hierop gecontroleerd worden. Bij aankomst van de vloeren wordt het vochtpercentage gemeten en maatvoering en sortering gecontroleerd. Voor aanvang van de legwerkzaamheden wordt ook de ondervloer technisch beoordeeld en het vochtpercentage gemeten. Heeft u een vloerverwarming / vloerkoeling? Dan dient u het opstookprotocol strikt op te volgen. Zo heeft u extra zekerheid op de beste kwaliteit.

5. Uitstekende garantie
De Parketzaak is aangesloten bij de Centrale Branchevereniging Wonen. CBW-erkende winkels:
√ Hanteren de algemene voorwaarden van de CBW
√ Bieden u een aanbetaling garantie
√ Garanderen een onpartijdige klachtafhandeling via de Geschillencommissie Wonen en geven u een    productgarantie van 3 jaar

6. Algemene leveringsvoorwaarden
De Parketzaak hanteert de algemene leveringsvoorwaarden van de CBW die voor al onze klanten van toepassing zijn. In deze algemene voorwaarden zijn de rechten en plichten van beide partijen opgenomen. De Parketzaak lost in principe altijd zelf zijn klachten op, maar mochten we er helaas niet samen uitkomen, dan kunt u een klacht indienen bij onze klachtencommissie. Deze schakelt een onafhankelijke deskundige in om de klacht te beoordelen. De beslissing van de klachtencommissie is altijd bindend voor De Parketzaak.

7. Productomschrijving
Omdat hout een natuurproduct is, kunnen met name bij eiken vloeren meerdere sorteringen voorkomen. Voor alle sortering heeft de Parketzaak een aparte naam, zoals diamant, saffier, smaragd, topaas en fluoriet. Als de vloer die u koopt een bepaalde sortering heeft, hebben we daarvoor een productomschrijving gemaakt. Deze krijgt u mee bij aankoop, zodat u precies weet wat er wel en niet is toegestaan in de vloer.

8. Verzekerd
Steeds meer verzekeringsmaatschappijen gaan ertoe over om schades aan parketvloeren te laten herstellen onder de noemer ‘herstel in natura’. De Parketzaak is provider van diverse verzekeringsmaatschappijen en expertisebureaus, voor het vakkundig herstellen van schadevloeren. Nadat één van de aangesloten verzekeringsmaatschappijen een schade hebben gemeld, neemt De Parketzaak de schade op en werkt voor de verzekering een offerte uit. Na goedkeuring gaan we over tot vakkundig herstel.