Lamelparket: betaalbare houten vloer

Lamelparket: betaalbare houten vloer

Lamelparket is de betaalbare houten vloer, dankzij een combinatie van meerdere materialen. Dit type vloeren staat ook wel bekend als lamelplanken, multiplanken en duo planken. De meerdere materialen zorgen voor een eiken toplaag van hardhout met een onderlaag van bijvoorbeeld berkenhout. Dit draagt sterk bij aan de betaalbaarheid van de houten vloer, zonder dat de uitstraling of kwaliteit van de toplaag hieronder hoeft te leiden.

Vloer met karakter

We maken voor de houten vloer op basis van lamelparket gebruik van een onderlaag van 10 – 16mm, bestaande uit berkenhout. De toplaag heeft een dikte van 3mm en is gemaakt van eiken hardhout. Op die manier is er sprake van een mooie houten vloer in de ruimte, waarbij we voor de onderlaag gebruik maken van een voordeliger materiaal dat wel de gewenste kwaliteit biedt. De toplaag is gewoon van eiken hout, waardoor de vloer dezelfde uitstraling heeft als een massief eiken hout. Aan karakter hoeft u niet in te leveren, terwijl het de houten vloer goed betaalbaar houdt.

 “Altijd een warm huis!”

Toplaag van eiken hardhout

De toplaag van het lamelparket is gewoon gemaakt van eikenhout. Dat betekent een hardhouten toplaag, van hetzelfde materiaal als een massief eiken vloer. Dit betekent dat de vloer de bekende uitstraling van een houten vloer heeft, met het karakter dat door de jaren heen alleen maar mooier zal worden. We behandelen de vloer gewoon als een houten vloer en zorgen er met het juiste onderhoud voor dat die gemakkelijk (tientallen) jaren mee zal gaan.
Wat dat betreft is er sprake van een hoogwaardige houten vloer met een mooie toplaag. Uiteraard heeft u de keuze uit verschillende houtsoorten en kleuren, in combinatie met de patronen om de vloer te leggen. We zorgen er op die manier voor dat we de vloer leggen naar uw persoonlijke wensen en voorkeur, uiteraard in combinatie met de hoge kwaliteit van eiken.

Berkenhout voor de onderlaag

De onderlaag bestaat uit berkenhout, dat wordt samengeperst en verlijmd. Dit betekent dat er een zeer stabiele verbinding ontstaat met de rest van de plank, goed geschikt om een duurzame houten vloer mee te leggen. De onderlaag heeft een dikte van 10 – 16mm, afhankelijk van de uitvoering en de toepassing daarvan. We kunnen u daar goed over adviseren, onder andere met het oog op de ondervloer die u gebruikt of zal moeten toepassen.
Met lamelparket kiest u voor de mooie uitstraling van een houten vloer, zonder dat dit betekent dat de totale kosten ruim boven budget uit zullen komen. In plaats daarvan zorgen we met de mulitplanken en duo planken voor betaalbare houten vloeren, op basis van een slimme combinatie van multiplex voor de onderlaag en massief eiken voor de toplaag.
Benieuwd naar de mogelijkheden van lamelparket of meer weten over de kosten voor een houten vloer op basis van meerdere lagen? Neem contact met ons op, dan vertellen we u er graag meer over.