Multiplanken en duo planken | De Parketzaak

Multiplanken en duo planken

Multiplanken of duo planken kennen we ook wel als lamelparket of lamelplanken. Er is sprake van meerdere lagen, die er samen voor zorgen dat er een hoogwaardige houten vloer ontstaat. Onder andere berkenhout is goed geschikt voor de onderlaag van het hout, terwijl de bovenlaag bestaat uit hardhout. Op die manier hebben de multiplanken of duo planken een uitstekende duurzaamheid en zorgen ze voor de mooie uitstraling van een houten vloer.

Verschillende lagen

De multiplanken en duo planken houten vloeren bestaan uit verschillende lagen. Die worden kruislings verlijmd en vervolgens enkele uren geperst, totdat er een stevige verbinding ontstaat. Het resultaat is een plank met een massief (hard)houten toplaag, voorzien van multiplex in de onderlaag om de vloer beter betaalbaar te houden. Op die manier ziet de houten vloer er net zo uit als een massief eiken vloer, terwijl de prijs een stuk lager ligt.

Tip: het is ook mogelijk om multiplanken en duo planken houten vloeren te verouderen of roken. Op die manier krijgen ze nog meer karakter en zorgen ze voor een prachtige uitstraling.

 “Altijd een warm huis!”

Hardhouten toplaag

De multiplanken bestaan uit twee lagen, een toplaag en een onderlaag. De toplaag van de houten planken is van hardhout en daarmee net zo hoogwaardig als bij massief parket. Dit betekent bovendien dat we de vloer kunnen behandelen en onderhouden zoals we dat bij ander parket zouden doen, waardoor daarin geen verschillen ontstaan.
We zorgen met de multiplank en duo plank houten vloeren voor een hoogwaardig resultaat op basis van een mooie uitstraling met veel karakter. U geniet van een mooie houten vloer, terwijl u voor de onderlaag gebruik kunt maken van een materiaal dat het geheel goed betaalbaar houdt.

Multiplex onderlaag van de multiplanken

De onderlaag in multiplanken, duo planken of lamelplanken is gemaakt van multiplex. Dat betekent dat er berkenhout is samengeperst en verlijmd met de toplaag. Dit materiaal drukt de kosten van de planken als geheel, waardoor de vloer beter betaalbaar blijft. Het is tevens mogelijk om de onderlaag in hardhout uit te laten voeren, de beide materialen zijn hiervoor goed geschikt. Wij zorgen er met de multiplanken voor dat er meer keuze bestaat uit houten vloeren, ook binnen uw budget.