Patroon vloeren: advies door de specialist

Patroon vloeren: advies door de specialist

Patroon vloeren in hout zorgen voor een bijzondere en persoonlijke uitstraling. Met name Tapis en Bourgogne zijn dankzij de opbouw van dit traditionele parket uitstekend geschikt om patronen mee te maken. Dankzij de meer dan 40 beschikbare houtsoorten en meer dan 45 kleuren in verouderd parket kunnen we daarmee alle kanten op en zorgen voor een persoonlijk patroon dat uw smaak of stijl weerspiegelt.

Altijd op maat

Patroon vloeren in hout ontwerpen we altijd op maat. We gaan uit van een specifiek ontwerp of een voorbeeld, zodat we u aan de hand daarvan kunnen laten zien wat er mogelijk is. Bovendien kunnen onze ervaren specialisten u voorbeelden van bestaande patronen laten zien. We houden daarin rekening met de grootte van de ruimte, de uitvoering van het parket en bijvoorbeeld de grootte van het patroon in verhouding tot de lengte, de breedte en de hoogte van een ruimte.

 “Altijd een warm huis!”

Uw eigen patroon in de vloer

Er zijn tal van bestaande patronen beschikbaar voor de houten vloer. Heeft u zelf een bepaalde creatie in gedachten? Daar gaan onze specialisten graag voor u mee aan de slag. We kunnen de mogelijkheden met u doornemen en voorbeelden laten zien van hoe het patroon eruit zal komen te zien. We gaan aan de slag op basis van uw specifieke wensen of kunnen uit de voeten met een schets van het patroon dat u voor ogen heeft.
Op die manier zorgen we voor een persoonlijke houten vloer in uw eigen stijl, afgestemd op bijvoorbeeld de ruimte waar de vloer komt te liggen, de wandafwerking of het interieur dat u (voor ogen) heeft. Wat uw wensen ook zijn, dankzij de praktisch oneindige mogelijkheden met houten vloeren zorgen we graag voor een patroon dat volledig aansluit bij de stijl die u in gedachten heeft.

Patronen voor de houten vloer

Uiteraard kunnen we u bovendien inspireren met een aantal bestaande patronen voor de houten vloer. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan de Hongaarde punt of de Weense punt, beiden in 60 graden. Ze zorgen voor een mooi patroon op de vloer, waar een klassieke uitstraling vanuit gaat. Wilt u de nadruk meer leggen op de punt in het patroon? We kunnen de Hongaarse punt ook in 45 graden leggen.
Het is daarnaast de moeite waard om bijvoorbeeld het Avegoor-patroon te bekijken, net als de Beerenclaauw. In de beide gevallen is er sprake van kleine rechthoekige planken, die we in een bijzonder verband ten opzichte van elkaar leggen. Wilt u spelen met een combinatie van meerdere kleuren? Dan is het Vlechtpatroon klein voor houten vloeren een geschikte keuze.
Verder kunnen we u bijvoorbeeld voorbeelden laten zien van een Decanije-patroon of een Dordt-patroon voor de houten vloer, waarbij er in de beide gevallen sprake is van een bies rond het parket in het midden van de ruimte.

Visgraat van Laminaat, Parket of PVC

Bent u benieuwd naar onze mogelijkheden op het gebied van Visgraat? Dan zijn wij benieuwd naar uw wensen! Wat voor type vloer moet uw visgraat bijvoorbeeld zijn? Gaat u voor een traditionele houten visgraat vloer, kiest u voor een makkelijk te onderhouden laminaat vloer of voor een moderne PVC vloer? Bij De Parketzaak is vindt u altijd een geschikte variant in ons ruime assortiment. Hiernaast is het bij ons i mogelijk om zelf te bepalen wat de specifieke kleur & afwerking is van uw visgraat vloer.

De charmes en de uitstraling van dit type vloerbedekking maken het een zeer geliefd product. Een visgraat vloer is een populaire vloerbedekking. Bij De Parketzaak nemen wij u mee van advies tot nazorg als het gaat om onze vloeren en zullen wij u zeker adviseren als het gaat om de keuze van een visgraat patroon dat aansluit bij uw wensen.

Meer informatie over visgraat vloeren

Heeft u behoefte aan meer informatie over een visgraat vloer? Neem in dat geval even contact met ons op. Daarnaast bent u van harte welkom om langs te komen in onze showroom in Amersfoort. Zowel op onze website als in in onze showroom kunnen wij u helpen en inspireren.