Vloerverwarming onder een houten vloer | De Parketzaak

Vloerverwarming onder een houten vloer

Vloerverwarming onder een houten vloer is heerlijk comfortabel en zorgt voor een luxe afwerking van de woning. Het hout voelt standaard minder koud aan dan bijvoorbeeld steen, vloerverwarming kan dit effect versterken en zorgen voor een aangename (kamer)temperatuur.
Let op: wij adviseren het gebruik van een modulerende HR-ketel, om krimp en zwelling van de houten vloer met daaronder vloerverwarming te voorkomen. Uw verwarmingsspecialist kan u daarover adviseren.

Soorten vloerverwarming

We onderscheiden verschillende soorten vloerverwarming, geschikt voor houten vloeren. We zetten er drie voor u op een rij:

Natte vloerverwarming
Droogbouw vloerverwarming
Elektrische vloerverwarming

 “Altijd warm van uitstraling!”

Natte vloerverwarming

Natte vloerverwarming ligt over het algemeen in de afdekvloer (zand/cement of anhydriet). De verwarmingsbuizen worden geplaatst volgens NEN2741. De sterke warmteverspreiding in deze uitvoering vraagt om minimaal 3cm dekking van de afwerklaag. De dekvloer kan zowel vast als zwevend worden aangebracht.

Interesse in houten vloeren?

Wij hebben vele prachtige vloeren van verschillende merken. Neem contact met ons op voor het aanbod in houten vloeren!

Elektrische vloerverwarming

Elektrische vloerverwarming werkt op basis van zwakstroom, aangebracht in een dikke strijklaag of microbeton. Het is tevens mogelijk matten op de dekvloer te leggen. Houd er rekening mee dat de temperatuurverschillen relatief groot kunnen zijn. Deze vorm van vloerverwarming wordt vooral toegepast in badkamers, mede vanwege de relatief hoge energiekosten ten opzichte van oplossingen op basis van aardgas.

Heeft u interesse?

Wij hebben vele prachtige vloeren van verschillende merken. Neem contact met ons op voor het aanbod in houten vloeren!