Vloerverwarming onder een houten vloer

Vloerverwarming onder een houten vloer is heerlijk comfortabel en zorgt voor een luxe afwerking van de woning. Het hout voelt standaard minder koud aan dan bijvoorbeeld steen, vloerverwarming kan dit effect versterken en zorgen voor een aangename (kamer)temperatuur.
Let op: wij adviseren het gebruik van een modulerende HR-ketel, om krimp en zwelling van de houten vloer met daaronder vloerverwarming te voorkomen. Uw verwarmingsspecialist kan u daarover adviseren.

Image module
Soorten vloerverwarming

We onderscheiden verschillende soorten vloerverwarming, geschikt voor houten vloeren. We zetten er drie voor u op een rij:

  • Natte vloerverwarming
  • Droogbouw vloerverwarming
  • Elektrische vloerverwarming
Kom langs in onze showroom

 “Altijd warm van uitstraling!”

Natte vloerverwarming

Natte vloerverwarming ligt over het algemeen in de afdekvloer (zand/cement of anhydriet). De verwarmingsbuizen worden geplaatst volgens NEN2741. De sterke warmteverspreiding in deze uitvoering vraagt om minimaal 3cm dekking van de afwerklaag. De dekvloer kan zowel vast als zwevend worden aangebracht.

Interesse in houten vloeren?

Wij hebben vele prachtige vloeren van verschillende merken. Neem contact met ons op voor het aanbod in houten vloeren!

Offerte aanvragen

Droogbouw vloerverwarming

De droogbouw vloerverwarming kent minder strikte voorwaarden dan het natte systeem. De isolatie- en draagplaten van polystyreen of karton op de vloer bieden ruimte aan de goten met daarin de verwarmingsbuizen. Het systeem is een stuk duurder dan het natte systeem. De verwarmingsbuizen worden afgedekt met een afwerkvloer op basis van bijvoorbeeld Fermacell-platen.

Elektrische vloerverwarming

Elektrische vloerverwarming werkt op basis van zwakstroom, aangebracht in een dikke strijklaag of microbeton. Het is tevens mogelijk matten op de dekvloer te leggen. Houd er rekening mee dat de temperatuurverschillen relatief groot kunnen zijn. Deze vorm van vloerverwarming wordt vooral toegepast in badkamers, mede vanwege de relatief hoge energiekosten ten opzichte van oplossingen op basis van aardgas.

Heeft u interesse?

Wij hebben vele prachtige vloeren van verschillende merken. Neem contact met ons op voor het aanbod in houten vloeren!

Offerte aanvragen

Tips voor de vloerverwarming

Vloerverwarming onder een houten vloer laten leggen? Kies dan bij voorkeur voor mozaïekachtige of Equi-vloeren als ondervloer. Houd de luchtvochtigheid (60 – 65% is ideaal) goed in de gaten en gebruik eventueel een luchtbevochtiger om naadvormig te voorkomen. Raak niet in paniek van een paar krimpnaadjes, die zullen bij uitschakelen van de verwarming grotendeels weer verdwijnen.
Schakel de parkervloertemperatuur in op maximaal 25 – 56 graden Celsius (aanvoertemperatuur maximaal 40 graden Celsius) en bedek de vloer bij voorkeur niet grotendeels met kleden of andere materialen. De vloer kan de warmte dan niet goed kwijt, waardoor er meer krimp kan ontstaan.
De houtsoorten zoals Teak, Afzelia, Eiken, Kambala, Afrormosia, Panga-Panga, Wengé, Merbau en Padoek zijn dankzij hun rustige karakter het best geschikt voor vloerverwarming. Gebruikt u Bourgogne? Beperk de breedte dan tot 15cm, bij voorkeur in de genoemde houtsoorten.

Image module

Heeft u vragen over Houten vloeren?
U kunt ons op de volgende manieren bereiken:

Kamp 24
3811 AR AMERSFOORT
Geopend vanaf dinsdag t/m donderdag
van 10:00 tot 17:30 uur
donderdag avond
van 19:00 tot 20:30 uur
Vrijdag
van 13:00 tot 17:30 uur
Zaterdag
van 10:00 tot 16:00 uur

T 033 – 470 2626

E info@deparketzaak.nl

Voor een unieke beleving kunt onze showroom in
360 bekijken.

360ervaring