Afwerkingen

geheel naar uw wens

Geborstelde houten vloeren


Geborstelde houten vloeren zijn onze vloeren met een duidelijk zichtbare textuur. Deze ontstaat doordat we met staalborstels het zachtere hout van de plank borstelen. Hierdoor worden de houtnerven, het hardhout van de plank, beter zichtbaar. Het resultaat is een vloer met meer textuur dan een gladde, glanzende afwerking. Wil je een vloer met zichtbare structuur maar een iets minder diepe nerftekening? Dan past een geschaafde vloer goed bij je.

Geborstelde houten vloeren zijn geweldig voor huiseigenaren die zoeken naar een authentieke uitstraling, al passen ze ook perfect bij moderne interieurs. Een bijkomend voordeel van het borstelen is dat eventuele krassen minder snel zichtbaar zijn. De vloer verbergt kleine oneffenheden en is daarmee ideaal voor plekken in huis waar veel wordt gelopen, zoals de keuken.

warme uitstraling

Gerookte houten vloeren zijn levendig


Gerookte houten vloeren voegen een levendige sfeer toe aan elk huis. Het is de manier om kleurnuances in eikenhout naar boven te brengen en de vloer een warme en natuurlijke uitstraling te geven. Door het rookproces ziet elke plank er net even anders uit en ontstaat er een fraai geheel van lichte en donkere planken. Veel van onze klanten kiezen voor een vloer die gerookt en verouderd is, deze twee bewerkingen passen goed bij elkaar.


De hoge kwaliteit van ons Europese eikenhout blijft onveranderd, het roken brengt enkel de meer donkere kleuren in het hout naar boven. Eikenhout is zeer geschikt voor deze bewerking. Ons duurzame, mooie en sterke hout wordt misschien zelfs wel mooier als het is gerookt. We geven de eikenhouten vloer door het roken een levendig uiterlijk en creëren zo diepgang in je interieur. Zodra je het effect in het echt ziet, kun je niet meer wachten om te lopen op gerookte houten vloeren.

Modern visgraat
Een visgraatvloer is veelzijdig, u kunt ermee een moderne uitstraling creëren zoals een zwarte of donkere visgraat , een visgraat met onbehandelde look (Skylt) of een visgraat wat door uw architect of eigen inzicht bepaald wordt.

band en bies is klassiekDat zijn uitdrukkingen die wij vaak horen, mee eens? Niet perse, een band en bies kan ook erg modern staan als u kiest om de band en bies bij het visgraat parket in dezelfde houtsoort en kleur te kiezen.

Verouderd visgraatVerouderde visgraatvloeren gaan helemaal op in een oudere woning, de doorleefde uitstraling geeft het gevoel dat de visgraatvloer al sinds de bouw van het huis er ligt. Is een verouderde visgraat dan alleen mogelijk in een oud huis?

karaktervol

Verouderde eiken houten vloeren


Verouderde eiken houten vloeren zijn een lust voor het oog en is één van de meeste gekozen bewerkingen.


Stel je een kasteel voor. Waarschijnlijk denk je aan hoge torens, oneindige bossen en misschien wel aan alle sprookjes die je vroeger als kind werden voorgelezen. Kastelen zijn prachtige oude panden met veel karakter. Een kasteel kenmerkt zich door dikke muren, stevige materialen en bovenal, ruige kasteelvloeren.
Mensen denken vaak dat het onmogelijk is om zo’n verouderde eiken houten vloer in huis te halen. Het is waarschijnlijk te duur en moeilijk te vinden, denken ze. Niets is minder waar. Wij kunnen tijdens ons unieke productieproces praktisch elke vloer eigenhandig een verouderde uitstraling geven.


Verouderde eiken houten vloeren

Voordelen


De vloer is nieuw, maar ziet er door het verouderen doorleefd uit. Ongeacht de mate van veroudering, is het een vloer met karakter. Een bijkomend voordeel is dat je minder voorzichtig hoeft om te gaan met je vloer, want eventuele krasjes en deukjes vallen niet meer op.

gepolijst oppervlak

GESCHUURDE HOUTEN VLOEREN


Geschuurde houten vloeren hebben een bijzonder en zacht karakter. Door het schuren van de planken wordt de nerfstructuur van het hout minder goed zichtbaar. De natuurlijke en uitgesproken lijnen verdwijnen en maken plaats voor een meer gepolijst oppervlak. Met hun rustige uitstraling passen geschuurde houten vloeren daarom perfect bij de moderne interieurs van vandaag: strak en elegant, maar altijd warm.


Onze vloeren van Europese eikenhout worden in Nederland geproduceerd en zijn van de hoogste kwaliteit. Een bijkomend voordeel hiervan is dat het hout niet uitzet of kromtrekt, ook niet met vloerverwarming. De vloer zal strak blijven liggen en is dankzij onze unieke oliewerkwijze voorzien van een oersterke beschermlaag. De olie blijft goed zitten op het oppervlak van het hout omdat wij de olie pas na het schuren aanbrengen. Geschuurde planken hebben een gelijkmatige kleur die prachtig uitkomt in iedere kamer.
benieuwd naar meer?

Bekijk ons aanbod of maak een afspraak in onze showroom.