DE PARKETZAAK levert hoogwaardige houten vloeren.

Houten
Vloeren


Houten planken vloeren worden al eeuwenlang gebruikt. Van oudsher waren houten planken de basis van een zogenaamde constructievloer. Houten planken dienden als draagvloer waarop de uiteindelijke vloer bevestigd werd. Tegenwoordig geldt dat allang niet meer. De ondervloer is vaak van beton of iets dergelijks. De houten planken zijn nu de feitelijke vloer.

Warme uitstraling


De ondervloer is vaak van beton of iets dergelijks. De houten planken zijn nu de feitelijke vloer. De meest bekende vloer gemaakt van houten planken is natuurlijk parket. De gekozen houtsoort is bepalend voor de sfeer van de woning. Zo ziet een ruimte met eiken planken er heel anders uit dan een ruimte met grenen planken. Houten planken hebben in ieder geval altijd een warme uitstraling en brengen veel gezelligheid in huis!

100% natuurproduct


Het grote voordeel van een houten planken vloer is dat het een natuurproduct is. Maar dit is tegelijkertijd ook een nadeel. Een kenmerk van houten planken is namelijk dat de vloer uitzet of krimpt overeenkomstig de luchtvochtigheid van de ruimte. Daardoor kunnen er kieren tussen de vloerplanken ontstaan. Tip: mochten er kieren tussen de planken verschijnen, verhoog dan de luchtvochtigheid en vice versa.

Houten planken vloer leggen


Een planken vloer kan een leven lang meegaan, mits goed onderhouden. Het onderhoud van houten vloeren vraagt om specifieke onderhoudsmiddelen. De Parketzaak kan u hierbij helpen. Wij adviseren u graag over het onderhoud van uw geïmpregneerde of gelakte vloer. De onderhoudsmiddelen zijn in onze winkel te koop.

Heeft u interesse in een houten vloer?


Met vragen over het onderhoud van uw vloer bent u bij ons aan het juiste adres. Heeft u interesse in een houten planken vloer? Kom langs bij onze winkel of neem contact op. Wij helpen u graag.